ПАЛЕ- Почиње седмодневни дјечији биатлон камп

1035

Смучарски клуб „Романија“ са Пала угостиће данас учеснике седмодневног дјечијег биатлон кампа током којег ће врхунски стручњаци дјецу од девет до четрнаест година упознати о овом спорту и анимирати их да му се озбиљније посвете, саопштено је из овог клуба.
Камп, на којем се очекује учешће више од 50 дјевојчица и дјечака, плод је међународне сарадње комисије за биатлон Ски савеза БиХ и Хрватског биатлонског савеза, који има позитивна искуства у организацији оваквих догађаја, те резултате који су се показали као пун погодак за развој и популаризацију овог спорта међу дјецом.

„Бенефите које носе кампови овог типа препознали су и други савези у региону, а нама као техничким организаторима ово значи и својеврсно признање јер су се у савезима и руководили тиме да тај сегмент повјере клубу који има услове да буде добар домаћин и који се већ показао као спортска дружина која држи високе стандарде у погледу квалитета организације озбиљних спортских манифестација“, наводи се у саопштењу.

У раду са дјецом учествоваће врхунски тренери оба савеза, по унапријед дефинисаном програму усклађеном са свим савременим стандардима у овом спорту, па је ово прилика да се за учешће пријави што већи број дјеце.

Стручњаци ће одржати тренинге у спортској дворани на Палама и на Двориштима на Јахорини.

Планиринао је да учесници кампа наступе и на ски-ролер трци „Пале 2019“, те и кроз ту јединствену манифестацију на овим просторима упознају све дражи бављења нордијским дисциплинама.
/Срна/