ПАЛЕ- Радно вријеме тржних центара до 20 часова, а угоститељских објеката до 23 часа

822

На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуције општине Пале донесене су одлуке да буде скраћено радно вријеме тржних центара до 20.00 часова, а угоститељских објеката до 23.00 часа ради превенције ширења вируса корона.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је одржана ванредна сједница да би грађанима дали смјернице и инструкције како да се понашају у наредном периоду с циљем спречавања ширења вируса корона.

„Одлучили смо да радно вријеме тржних центара и угоститељских објеката на подручју општине буде скраћено, а ситуацију ћемо пратити и наредних дана. Вријеме рада објеката ћемо кориговати у зависности од ситуације“, истакао је Југовић.

Према његовим ријечима, на Палама нема обољелих од вируса корона.

Југовић је рекао да ће почети дезинфекција одређених школских просторија и установа, да се сви понашају у складу са упутствима Владе Републике Српске, те да грађани Пала треба да дјелују превентивно, да воде рачуна о хигијени која ће спријечити ширење појаве вируса корона.

Он је навео да у овом тренутку нема потребе за стварање панике, да је Дом здравља Пале спреман да одговори задатку уколико дође до сумње у корона вирус, те да имају добру координацију са Болницом „Србија“ у Источном Сарајеву са којима су сваки дан у контакту.

Он је рекао да ће Општинска управа данас донијети одлуку, која ће бити усаглашена са одлуком Владе Српске и надлежног министарства, о забрани окупљања и рада фитнес центара, спортских клубова и сличних удружења.

Југовић је истакао да је смањен и број дјеце у вртићима у које долазе она дјеца која немају услове за останак код куће.

Директор Дома здравље на Палама Иван Шарац апеловао је да грађани Пала не стварају панику и да се придржавају препорука за спречавање појаве вируса корона.

„Ситуацију не треба ни прецјењивати ни потцјењивати. Требало би да смо опрезни, али без панике, једино ако будемо заједно радили и сарађивали, овај проблем брзо ћемо ријешити. У оквиру нашег Дома здравља све службе раде у пуном капацитету. Сваки грађаним уколико посумња на вирус или било какве симптоме може да позове телефонским путем породичног љекара“, истакао је Шарац.

Он је нагласио да је неопходно појачати хигијенске навике, прање руку и личну хигијену, као и дезинфекцију радних површина и подова.

Према његовим ријечима, у Дому здравља оспособљена је и одвојена просторија у којој ће се вршити прегледи оних лица код којих се посумња на вирус корона.

На сједници Штаба присуствовали су представници јавних и приватних установа од друштвеног значаја, као и Републичке управе цивилне заштите и представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

/Срна/