ПАЛЕ- У петак представа „Мало благо“

1178

Глумци градског позоришта „Јазавац“ из Бањалуке ће у петак, 14. децембра, на Палама одиграти представу „Мало благо“ – о тешком положају данашње запослене жене која покушава да помири каријеру, породицу и своје женско биће, рађену према тексту Елен Марфи, а у режији Слађане Килибарде.
Из Културног центра Пале саопштено је да у представи играју Наташа Иванчевић, Слађана Зрнић и Белинда Божичковић.

„Представа говори о заједничком животу три генерације жена од којих само најстарија има партнера којег заслужује, а остале двије суочене су са борбом за нормално функционисање породице, али без мушке половине. На врло истинит, духовит и потресан начин, свака од њих води нас у мрежу испреплетаних прича у којима се огледа тежак положај данашње запослене жене која покушава да помири каријеру, породицу и своје женско биће“, наведено је у саопштењу.

Представа „Мало благо“ биће изведена у Културном центру са почетком у 19.00 часова, у организацији Удружења љубитеља умјетности Пале, а улаз је слободан.

Градско позориште „Јазавац“ из Бањалуке основано је 2006. године као непрофитна организација умјетника, са циљем да постану позориште јасног и препознатљивог идентитета, прије свега кроз властиту продукцију и приказивачку дјелатност.

Мисија овог позоришта је укључивање позоришне умјетности у програме образовних институција, едукација дјеце, младих и одраслих особа, те побољшање њиховог међусобног разумијевања кроз позоришне представе и друге програме из области културе.
/Срна/