ПАЛЕ- Усвојен ребаланс буџета за ову годину у износу 14.244.000 КМ

1071

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су данас ребаланс буџета за ову годину у износу 14.244.000 КМ, што је повећање од 2,4 милиона КМ у односу на план.
Начелник општине Бошко Југовић истакао је да је на данашњој сједници усвојен и Нацрт буџета за идућу годину у износу 12.300.000 КМ, што је за 270.000 КМ више у односу на првобитни буџет ове године.

„Захвалио бих свим одборницима који су подржали буџет и дали сугестије. У наредном периоду имаћемо јавне расправе и излагања како би до коначног доношења све кориговали и дефинитивно уврстили у буџет“, рекао је новинарима Југовић након сједнице локалне Скупштине.

Он је навео да су одборници усвојили и полугодишњи извјештај о извршењу буџета, те додао да је тај план испуњен, јер је остварен огроман суфицит од продаје земљишта, а није било реализације инвестиција.

„Реална слика ће бити тек на завршетку године када ће бити све инвестиције завршене, достављене фактуре извођача радова, све финансијски покривено“, истакао је Југовић.

Начелник општине рекао је да је Скупштина општине донијела и одлуку привременог карактера о одређивању ниже цијене накнаде за воду Олимпијском центру „Јахорина“ за пуњење вјештачког језера у периоду од децембра до прољећа идуће године, која ће по метру кубном бити 0,25 КМ плус ПДВ.

„То је 50 одсто у односу на уобичајену цијену. То служи више као стимуланс Центру за производњу снијега у току ове сезоне, а истовремено да покрије трошкове водоводу“, рекао је Југовић.

Потпредсједник локалне Скупштине Синиша Ласица рекао је да ће Нацрт буџета бити изложен на страници општине, као и у сали Скупштине до петка, 23. новембра, до када ће сви грађани и одборници моћи да га погледају, уложе своје захтјеве и примједбе.

Шеф Клуба одборника ПДП-а Игор Тошић рекао је да је ова партија подржала Нацрт буџета за идућу годину, додавши да је ријеч о акту свих одборника који учествују у раду Скупштине општине.

„Очекујемо у наредном периоду да начелник Југовић организује састанак са представницима свих политичких субјеката да би донијели одлуку и уврстили неке приједлоге у буџет“, нагласио је Тошић.

 

/Срна/