ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА ЗАВОДОМ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ

24

Између Агенције за рад и запошљавање БиХ и Завода за запошљавање Црне Горе потписан је Споразум о сарадњи и партнерству с циљем успостављања дугорочне сарадње у областима као што су размјена информација о тржишту рада, подршка незапосленима, те заштита најугроженијих радника.

Овај споразум представља основ за будућу сарадњу која ће се одвијати кроз размјену искустава и ресурса, уз заједнички циљ јачања тржишта рада и подршке најугроженијим категоријама радне снаге, саопштено је из Агенције.

Кроз заједничке програме, институције ће радити на посредовању у сезонском запошљавању и обукама, чиме ће допринијети стабилности тржишта и развоја локалних заједница.

Споразум су у Подгорици потписали директори Агенције за рад и запошљавање БиХ Иван Барбалић и Завода за запошљавање Црне Горе Давид Перчобић.

Барбалић је истакао да ће Агенцији посебно кориситити искуства у вези са дигитализацијом услуга, јер је и у БиХ пријеко потребан бржи и једноставнији приступ информацијама за све кориснике.

Потписивању споразума присуствовао је и амбасадора БиХ у Црној Гори Бранимир Јукић који је истакао да то представља снажан сигнал о посвећености обје земље унапређењу међусобних односа и подршци онима којима је то најпотребније.

/Срна/