ТРАГЕДИЈА У БЕОГРАДУ: УЧЕНИК ПУЦАО У ШКОЛИ, ИМА МРТВИХ И РАЊЕНИХ

317

У Београду је рано јутрос дошло до пуцњаве у Основној школи “Владислав Рибникар” у центру града када је малољетник ушао у школу и почео пуцати. Како пишу медији, наоружани малољетник је око 8 часова ујутро ушао у основну школу и почео пуцати у ученике и запослене. Наводно ученик похађа седми разред.

Према првим незваничним информацијама чувар школе је преминуо због добивених повреда, а повријеђена су три ученика од којих је двоје хитно пребачено у ургентни центар. Међу повријеђеним је и једна наставница.

Како јавља Телеграф, на мјесту догађаја се налази велики број припадника полиције и три возила хитне помоћи. Како јављају медији, наоружани ученик је ухапшен. – Не знамо ни да ли је обезбјеђење живо. Пуцао је седмак, у другаре. Двије наше другарице леже, погођене су. Леже, не знамо да ли су живе. Обезбјеђење је погођено. Један дјечак је погођен у ногу, други у међуножје – причају они.

Додају да не знају да ли је пуцао један дјечак или двојица. – Били смо на петом спрату чули смо буку. Наставник је рекао да изађемо напоље. Мислили смо да се шали. Али видјели смо разредну и дјецу како плачу, само су нас извели. Видјели смо другара како је погођен у ногу. Сви су плакали, само су нам рекли да изађемо напоље – наводе. Ученик који иде у седми разред исте школе, дошао је у школу наоружан и почео да пуца, све је трајало око пет минута.