БОЛНИЦИ „СРБИЈА“ ИСПОРУЧЕН ТРАНСПОРТНИ ИНКУБАТОР

196

Болници „Србија“ у Источном Сарајеву данас је испоручен транспортни инкубатор који је обезбијеђен у добротворној акцији „С љубављу храбрим срцима“, која је организована под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Директор Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву Небојша Шешлија захвалио је Удружењу педијатара Републике Српске за идеју да све болнице добију транспортни инкубатор, као и предсједнику Српске и свим хуманим људима који су помогли у реализацији овог пројекта.

„Ми смо имали старију верзију транспортног инкубатора, који се не може поредити са овим који смо сада добили, а који је квалитетнији и лакши за кориштење“, рекао је Шешлија.

Начелник Одјељења педијатрије Болнице „Србија“ Тамара Ивановић изразила је задовољство, јер су добили нов, савремен транспортни инкубатор који ће омогућити безбједнији транспорт новорођенчади.

Ивановићева је истакла да транспортни инкубатор има огроман значај за цијелу регију и за све бебе које ће се родити у Болници „Србија“.

„Надам се да ћемо га што мање користити, јер је ово инкубатор којим се беба транспортује до установе терцијарног нивоа, односно интензивне неонаталне његе“, изјавила је новинарима Ивановићева.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је у понедјељак, 30. октобра, у Универзитетском клиничком центру Српске инкубаторе и опрему који су набављени из средстава прикупљених на донаторској вечери „С љубављу храбрим срцима“, одржаној под његовим покровитељством у децембру прошле године.

Опрема је намијењена болницама у Бањалуци, Добоју, Бијељини, Фочи, Градишци, Приједору, Зворнику, Требињу, Невесињу, Источном Сарајеву, као и болници у Грачаници на Косову и Метохији и Ливну у Федерацији БиХ.

/Срна/