ВУЧИЋ: СРБИЈА ЋЕ ДОНИРАТИ ЈОШ ВАКЦИНА ЗА ГРАЂАНЕ БиХ

441

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас на сарајевском аеродрому да је Србија обезбиједила 10.000 доза вакцине „Астра Зенека“ и да ће донирати још вакцина уколико то власти БиХ затраже.

„На властима је да виде начин на који ће их употребити. Срећан сам да спасимо животе. Од ове четири вакцине које имамо, коју буду тражили грађани БиХ ми ћемо доставити“, поручио је Вучић.

Он је апеловао на власти у БиХ да „говоре све више једним гласом према Бриселу“ и заједнички укажу на проблеме, да не оптужују једни друге.

Вучић је нагласио да је на састанку са члановима Предсједништва БиХ иницрао да се организује велики самит БиХ и Србије на свим нивоима административне власти обје земље.

„То би требало да буде највећи самит, самит сарадње, повјерења и да видимо како у будућности да отворимо границе да би људи могли боље да се осјећају“, рекао је он.

Предсједника Србије данас су на Аеродрому Сарајево дочекали и пожељели му добродошлицу српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и чланови Предсједништва Жељко Комшић и Шефик Џаферовић.

Додик је јавно захвалио Вучићу за хуман гест и помоћ грађанима у БиХ.

/Срна/