СТРАНИ ФАКТОР СВЕ РАДЊЕ УСМЈЕРИО ПРОТИВ СРБА

437

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је све што ради страни фактор усмјерено према томе да уништи идентитет Срба.

Додик је истакао да је Српска посвећена изградњи мира и да Србију доживљава као гаранцију миру, те да не може да рачуна и вјерује у намјере које су ишле ка томе да деградирају „наша права“.

„Не можемо да прихватимо легитимитет човјека који се сада представља као високи представник“, изјавио је на конференцији за новинаре у Београду, након састанка предсједника Србије Александра Вучића и руководства Републике Српске.

Он је истакао да је о томе упознао Вучића, те указао на жеље да се направи чврста граница на Дрини.“Ми то не желимо“, рекао је Додик и истакао да је Српска посвећена изградњи мира и да ништа не тражи од онога што су уставна права Срба.

Рекао је и да не жели да Србији усложни проблеме на међународном плану.

Тема данашњег састанка, рекао је Додик, била су и економска питања, да у оперативно сагледавали докле се стигло и шта радити.

Вучић је раније рекао да наметнуте одлуке никада нису добро рјешење, те истакао да Србија поштује територијални интегритет БиХ, али и Републике Српске у оквиру БиХ.

Поред Додика, на састанку су били предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и премијер Радован Вишковић.

Састанку су присуствовали и премијер Србије Ана Брнабић, предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић, министар спољних послова Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и министар финансија Синиша Мали.

/Срна/