ПОЧИЊЕ ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ, ОНЛАЈН НАСТАВА У ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ

421

У свим основним и средњим школама у Републици Српској, осим у Требињу, Љубињу, Вишеграду и на Сокоцу, настава у другом полугодишту почеће данас у школским клупама и у складу са важећим препорукама и упутствима Института за јавно здравство.

У ове четири општине одржаваће се онлајн настава због неповољне епидемиолошке ситуације на тим подручијима.

Министарство просвјете и културе Републике Српске дало је сагласност за организовање наставе на даљину основним и средњим школама на подручју Требиња у периоду од 24. до 28. јануара, те школама на подручју општине Соколац од 24. јануара до 6. фебруара.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић навела је раније да ће, уколико буде захтјева од штабова на локалном нивоу да наставу треба обуставити на одређено вријеме, односно да се она изводи на даљину, то бити и учињено.

„Препустили смо то локалним заједницама, јер не можемо генерализовати да је у цијелој Српској иста ситуација“, додала је Тривићева.

Она је подсјетила да ће се у организацији наставе поступати у складу са препорукама локалних заједница и њихових здравствених служби.

Тривићева је позвала ученике, наставно особље и све који су укључени у процес наставе у основним и средњим школама да се придржавају епидемиолошких мјера.

/Срна/