РАДАН ОСТОЈИЋ ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА БОРС

162

Актуелном предсједнику Борачке организације Републике Српске Радану Остојићу потврђен је мандат за наредне четири године на овој функцији.

Остојић је на Изборној скупштини БОРС-а добио подршку 120 делегата, док је његов противкандидат предсједник општинске Борачке организације Братунац Зоран Гвозденовић добио седам гласова. Приликом избора три делегата су била суздржана.

– Очување Републике Српске, борба за бољи материјални положај борачких категорија, његовање слободарских традиција, слога и јединство су циљеви и задаци Борачке организације Републике Српске у наредном периоду – поручио је Остојић.

Остојић је истакао да су велики изазови у питању који се тичу Републике Српске и њених надлежности.

– У том погледу БОРС мора дати свој допринос и постати неки кохезиони фактор који ће дјеловати између власти и опозиције на смиривању ситуације и дефинисању општих националних интереса Српске – рекао је Остојић у Бањалуци послије Изборне скупштине БОРС-а.

Остојић је нагласио да Срби и Република Српска треба да договоре неких четири до пет питања који би представљали општи национални интерес и око чега би стале све политичке партије, невладине организације и грађани Српске.

– Ако желимо да сачувамо Републику Српску и народ, то морамо да урадимо – истакао је Остојић.

Он је рекао да је БОРС у протеклих годину и по дана откако је на функцији предсједника постигао значајне помаке на побољашаљу материјално-социјалног положаја борачких категорија, те нагласио да се на томе неће стати.

/РТРС/