РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ СТИПЕНДИЈА ИЗ ФОНДА „ДР МИЛАН ЈЕЛИЋ“

256

Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске, Фонд “Др Милан Јелић”, расписало је конкурсе за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Српској, БиХ и високошколским установама у иностранству у академској 2023/2024. години, саопштено је из Министарства.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у Српској и БиХ биће додијељено укупно 76 стипендија у мјесечном износу од 400 KМ, а онима који студирају у иностранству укупно 43 стипендије у мјесечном износу од 500 KМ за студенте који студирају на високошколским установама у Сјеверној Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори и 800 KМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству.

Неки од општих услова за конкурисање су посједовање држављанства Републике Српске и БиХ, потврда о редовном похађању студија, доказ да студент није обнављао ниједну годину студија и просјек оцјена девет за универзитете у Српској и БиХ, односно 9,50 за студенте у иностранству.

Студентима другог и трећег циклуса биће додијељено по 11 стипендија у износу од по 5.000 KМ за други, односно 10.000 KМ за трећи циклус.

Kонкурси за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Српској, БиХ и високошколским установама у иностранству у академској 2023/2024. години отворени су до 17. новембра.

Текстови конкурса могу се погледати на сајту Фонда “Др Милан Јелић” и Министарства за научнотехнолошки развој и високо образовање, а пријаве на конкурс са документацијом се подносе електронски, путем апликације доступне на интернет страници Министарства и Фонда.

Од настанка идеје о оснивању Фонда “Др Милан Јелић” укупно је додијељено 2.797 стипендија за сва три циклуса студија, у укупном износу 13,5 милиона KМ, а годишњи грант за стипендије износи 750.000 KМ.

/Срна/