У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И СРБИЈИ ДАНАС ДАН ЖАЛОСТИ

306

Влада Републике Српске прогласила је сриједу, 27. септембар, Даном жалости због трагичних дешавања на Косову и Метохији.

Заставе на институцијама биће спуштене на пола копља, а телевизијски и радијски садржаји, као и све спортске и забавне манифестације планиране за тај дан биће прилагођене Дану жалости.

Влада Републике Србије прогласила је 27. септембар за Дан жалости поводом трагичних догађаја у Бањској гдје су убијена четири Србина и један албански полицајац.

У српским срединама на Косову и Метохији тродневна жалост

Заставе у свим српским срединама на Косову и Метохији спуштене су на пола копља.

У српским срединама на Косову и Метохији проглашена је тродневна жалост, након што су српски младићи страдали у недјељу, 24. септембра, у Бањској код Звечана у сукобу са припадницима полиције самопроглашеног Косова.

У све четири општине на сјеверу Косова и Метохије Срби палили су свијеће трагично страдалим сународницима.

Епархија рашко-призренска упутила је саучешће породицама Срба убијеним у селу Бањска у недјељу, 24. септембра, у сукобу са припадницима полиције самопроглашеног Косова, те поручила са Црква чини све да у овим тешким тренуцима српски народ опстане на Косову и Метохији.

Епархија је све позвала на мир и уздржаност са надом да се овакви и слични догађаји у никада више не понове, наводећи да посљедњи који су се десили представљају дубоку трагедију за Србе, посебно оне са сјевера Косова и Метохије.

– Наша црква чини све како би се у овим тешким тренуцима и околностима створили услови да Срби опстану на просторима Косова и Метохије – рекли су из Епархије.

Епархија је претходно упутила саучешће и члановима породице погинулог албанског полицајца.