ПОЧИЊЕ ЉЕТНА СЕЗОНА НА ЈАХОРИНИ

682

Љетна сезона на Јахорини почиње у недјељу, 28. јуна, и од тада ће све љетне атракције бити пуштене у погон и важиће попуст од 30% на кориштење свих садржаја Олимпијског центра Јахорина.

У претходном периоду релизоване су промоције љетне сезоне широм градова у БиХ и најављено је заиста садржајно љето на овој олимпијској планини. Поред самих природних љепота којима Јахорина обилује, за ову љетну сезону припремљено је мноштво различитих активности прилагођених туристима свих узраста и преференција.

Јахорина је већ постала препознатљива по најдужем у региону планинском бобу на шинама, дужине 2,5 км. Боб достиже брзину од 40 км/х и један је од 10 највећих у цијелој Европи. Полаз боба је у непосредној близини великог језера на врху планине и ресторана који је смјештен на најљепшој позицији на Јахорини, одакле се може уживати у видиковцима и погледу ка планинским љепотама. Језеро је амбијентално уређено с новим стазама за шетњу, клупама и молом. За све посјетиоце на располагању ће бити и Xреyцер, тјубинг, незамјенљива панорамска вожња жичаром Пољице, као и спортски кутак са теренима, бицикли и стазе за хајкинг – стаза љубави, стаза здравља и спортска стаза, у распону од 2,5 км до 13 км.

За љето су спремљене још три велике атракције, тауер, лупстер и скај дајв, који ће бити распоређени на Пољицама и на Језеру на врху планине. У плану је да нове љетне атракције буду пуштене у погон у првој половини јула. Јахорина ће поново прва у овом дијелу Европе имати нове, адреналинске атракције за одрасле и дјецу.

Током љета ће бити организовани и периоди с попустима на садржаје, први је већ на отварању 28. Јуна, када ће попуст износити 30%. Потом од 16. до 19. Јула 2020. године акцијски период под називом „Замијени море за планину“ када ће попуст на љетне садржаје бити 15%, затим од 27. до 30. јула 2020. године „Дани школараца“, када ће попусти бити 20%, док ће сваког 10, 20. и 30. у мјесецу под слоганом „Јахорина је чиста десетка“ попусти на садржаје бити 10%.

/Независне новине/