УПОЗОРЕЊЕ НА ЛОКАЛНЕ НЕПОГОДЕ

145

Нестабилно вријеме уз честу појаву кише и пљускова са грмљавином очекује се у уторак и сриједу, 11. и 12. јуна, најављено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

„Киша и пљускови ће се премјештати у неколико наврата од југозапада ка сјеверу и истоку, у ноћи између понедјељка на уторак, у уторак средином дана и током поподнева и поново у ноћи између уторка и сриједе“, наведено је у саопштењу.

Како је речено, очекују се и локалне непогоде уз јаче падавине у кратком периоду, као и понегдје појава града, док се на југу највише очекује суво вријеме уз мјестимичне пљускове.

У сриједу ујутру биће суво, а од средине дана и током поподнева поново нестабилно уз локалне непогоде, саопштено је из овог завода.

Они додају да ће количине падавина бити неуједначене и зависиће од јачине пљускова, те да се највише падавина очекује на западу и сјеверу.

Како наводе, због обилних падавина у кратком периоду могући су проблеми са оборинским водама и отицањем воде у урбаним зонама, као и појава бујичних поплава на мањим водотоцима на западу.