ПОЛЕДИЦА НА ДИОНИЦИ ФОЧА – ДОБРО ПОЉЕ, МАГЛА НА АУТО-ПУТУ ЗЕНИЦА – САРАЈЕВО

341

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, коловози су јутрос мјестимично клизави, а поледице име у вишим планинским предјелима и преко превоја, посебно на дионици Фоча-Добро Поље, гдје је измјерено минус 15 степени, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због мјестимично густе магле на ауто-путу Зеница-Сарајево видљивост је смањена на мање од 50 метара. Магле има и на појединим дионицама уз ријеку Уну.

Из АМС-а апелују да возачи прилагоде брзину и избјегавају ризична претицања.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња. У току су радови на путном правцу Градишка-Нова Топола-Клашнице.

Саобраћај је због одрона потпуно обустављен на регионалном путу дионица Водице-Горњи Подградци.

Измјене у одвијању саобраћаја због клизишта су на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, као и регионалном путу Стари Угљевик-Главичице.

На регионалном путу Руданка-Станари, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због радова и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у Костајници код Добоја долази до повремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича.

У ФБиХ је на дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су и радови на магистралним путевима Груде-Витина и Чевљановићи-Нишићи, а на мјестима извођења радова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

/Срна/