СОКОЛАЦ- Атлетичари „Гласинца“ међу најуспјешнијим у Српској

175

Соколачком Атлетском клубу „Гласинац“ и атлетичарима додијељене су четири награде и признања поводом јубилеја – 30 година постојања Атлетског савеза Републике, које су уручене на свечаној академији у Источном Новом Сарајеву, рекао је Срни тренер клуба Неђо Ђуровић.
Сокочанки Сари Лучић додијељено је признање као најбољој и најуспјешнијој млађој сениорки у овој години.

Ђуровић је додао да је Лучићева репрезентативка и шампионка Републике Српске и БиХ у скоку у вис у овој години освојила четврто мјесто на Првенству Медитерана у атлетици до 23 године, прво мјесто у скоку у вис на традиционаном међународном атлетском митингу у Бару, три златне мадаље у скоку у вис, скоку у даљ и у трци на 100 метара са препонама на Првенству Српске за сениоре.

Марко Мемедовић из „Гласинца“ награђен је као најбољи у категорији старијих пионира, а његовом клупском колеги Алекси Бакмазу уручено је признање најбољег млађег пионира Српске за резултате остварене у овој години.

Тренер соколачког клуба подсјетио је да је Мемедовић у бацању копља био најбољи у категоријима млађи јуниори и старији пионири, док је Бакмаз је био првак БиХ и Републике Српске у скоку у вис у својој категорији, што је потврдио и недавно на почетку дворанских такмичења.

Ђуровић је изразио задовољство што се „Гласинац“, након што су сви резултати сумирани, и ове године нашао у самом врху најуспјешнијих спортских клубова у Републици Српској и што се по постигнутим резултатима ове године нашао на другом мјесту листе, иза бањалучког „Борца“ и требињског „Леотара“.

Према његовим ријечима Плакета поводом јубилеја, уручена је и предсједнику Скупштине Атлетског савеза Републике Српске Миливоју Јанковићу са Сокоца.

Атлетски клуб „Гласинац“ основан је 2000. године на Сокоцу и један је од успјешнијих у Републици Српској и БиХ према броју освојених медаља, рекордима у атлетским дисциплинама и учешћу на свим такмичењима од општинских до балканских.

/Срна/