СОКОЛАЦ- Дому здравља дониран мобилни ултразвучни апарат

440

Дом здравља „Др Љубомир Ћеранић“ на Сокоцу добио је мобилни ултразвучни апарат захваљући Развојном програму УН /УНДП/ и Влади Републике Српске, рекла је Срни директор ове установе Адријана Станар.

Станарева је истакла да је вриједност ове донације око 20.000 евра. Према њеним ријечима, јуче су стручњаци овлаштени од добављачке куће инсталирали и ставили у функцију овај савремени апарат, помоћу кога ће бити убрзана дијагностика и овој установи.

„Надлежни у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске су препознали наше залагање у борби против пандемије, која траје скоро двије године и одлучили да нам помогну“, додала је Станарева.

Она је навела да је ријеч о савременом апарату уз који су испоручене и четири сонде, што ће омогућити да пацијентима ове установе убудуће пружају широк спектар услуга из ултразвучне дијагностике у области гинекологије, педијатрије, интерне медицине, радиологије и кардиологије.

Љекарима Дома здравља који се баве ултразвучном дијагностиком биће олакшан рад и убрзан процес дијагностике у борби против пандемије, у превенцији и другим видовима примарне здравствене заштите.

Станарева је рекла да је соколачки Дом здравља један од шест у Републици Српској који је добио ову донацију путем пројекта УНДП-а, у сарадњи са Владом Републике Српске.

/Срна/