СОКОЛАЦ- КУД „Завичај“ трећи на фестивалу „Певај Србијо“

394

Културно-умјетничко друштво /КУД/ „Завичај“ са Сокоца освојило је трећу награду на 15. Међународном фестивалу изворних група пјевача Србије под називом „Певај Србијо, под Букуљом код извора“, одржаном у Аранђеловцу.

Трећа награда чуварима романијске изворне пјесме припала је у категорији старије мушке групе.

Потпредсједник КУД-а „Завичај“ Слободан Комленовић рекао је Срни да је ово друштво изворном романијском пјесмом „Имал` гора опјевана која као што је Романија моја“ и старом кајдом одушевили публику, која је пратила натпјевавања више од 60 изворних група.

Комленовић је истакао да је на Фестивалу јуче наступило 13 чланова женске и мушке изворне групе са Сокоца и да су побрали све симпатије и публике и жирија изворним пјевањем више завичајних пјесама.

Он је нагласио да је „Завичај“ учестовао на овом фестивали захваљујући подршци општине Соколац, начелника Милована Бјелице и Сокочанина Јована Голијана, који су помогли њихов одлазак у Аранђеловац.

Један од донатора је и Божидар Нерић, по рођењу Рогатичанин, који већ неколико година помаже „Завичај“ при гостовању на овом фестивалу у Аранђеловцу.

Фестивал изворних група пјевача Србије „Певај Србијо – под Букуљом крај извора“ одржан је јуче у Аранђеловцу, уз учешће 65 група, у организацији Културно-умјетничког друштва „Сретењске зоре“.

/Срна/