СОКОЛАЦ- Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка

184

Члан соколачког Стрељачког клуба „Гласинац“ Маријана Мијатовић освојила је златну медаљу на кадетском првенству БиХ у дисциплини ваздушна пушка, док је овој клуб екипно освојио треће мјесто, рекао је Срни тренер Огњен Мијатовић.

Он је је навео да је Мијатовићева била најуспјешнији учесник јучерашњег такмичења са најбољим резултатом, чиме је привукла велику пажњу на свој рад.

„Била је боља од јуниорске и сениорске првакиње БиХ, чиме су јој широм отворена врата за даље напредовање у стрељаштву“, рекао је Мијатовић.

Он је навео да Маријана тренира стељаштво од 2020. године, да се такмичи у дисциплини ваздушна пушка од кадетске до сениорске категорије, те да константно напредује, што се овај пут и доказало.

Мијатовић је подсјетио да је Маријана крајем априла учестовала и на Олимпијади младих у Осијеку, гдје је забиљежила сјајне резултате.

Тренер „Гласинца“ је рекао да је на првенству БиХ учестовала и Ана Пејић, која је заузела седмо мјесто са одличним резултатом у својој конкуренцији.

Он је нагласио да су екипно стрелкиње „Гласинца“ освојиле бронзану медаљу, у саставу Маријана Мијатовић, Ана Пејић и Хелена Туторић.

Према његовим ријечима, у овом клубу добре резултате на такмичењима показују и почетнице у стрељаштву Луција Радивојевић и Тамара Максимовић, што потврђује да „Гласинац“ има добар састав који обећава резултате у дисциплини ваздушна пушка.

Кадетско првенство БиХ у спортском стрељаштву у дициплини стандарна ваздушна пушка и ваздушни пиштољ одржано је јуче у Олимпијској дворани „Зетра“ у Сарајеву.

/Срна/