СОКОЛАЦ- Митрополит Хризостом служио литургију у манастиру у Озерковићима

425

Његово високопреосвештенство митополит дабробосански Хризостом служио је Свету архијерејску литургију у манастиру Свете Тројице у Озерковићима код Сокоца, поводом празника Светог пророка Малахије, који обиљежава Српска православна црква.

Митрополит је рекао да нико од пророка није тако дотакао биће српског народа, као што је Свети пророк Малахије, који је посљедњи пророк Старог завјета.

Честитајући вјерницима предстојеће велике празнике Јовањдан и Богојављење, митрополит Хризостом је истакао да су ови празници велико окрепљење за православне хришћане и да се односе на наше спасење.

Митрополит је истакао да је човјек круна створења Божјег и да се кроз њега спасава цјелокупна творевина Божја.

– Бог је дошао и сада смо ми на реду да приђемо Богу, да будемо једно са њиме и у томе је смисао божанске љубави, која је немјерљива у љубави према човјеку да би га приближио себи – поручио је митрополит Хризостом.

Митрополит Хризостом је изразио захвалност игуману Георгију, настојатељу манастира Свете Тројице у Озерковићима који се потрудио да у оквиру манастирског конака адаптира параклис посвећен Светом Серафиму Саровском.

Он је истакао да је Свети Серафим Саровски велики подвижник који је задивио не само руски свијет 19. вијека, већ и сваког човјека својим светим живљењем и молитвама.

/РТРС/