СОКОЛАЦ- Народна библиотека Соколац богатија за око 750 књига

240

У Народној библиотеци Соколац прошле године је књижни фонд увећан за 756 књига, организовано је 10 промоција нових издања и четири књижевне вечери, рекла је Срни директор ове установе Божица Јанковић.

Она је навела да је куповином књижни фонд обогаћен са 275, а донацијама и поклонима са више од 480 књига, које су углавном актуелни наслови за одрасле и литература за дјецу.

Према њеним ријечима, организовано је више манифестација, међу којима 10 промоција на којима су читалачкој пубици писци представили своје нове књиге, те четири књижевне вечери, једна изложба ликовних радова и три радионице.

Јанковићева је изразила задовољство прошлогодишњом посјетом овој установи предсједника Матице српске Драгана Станића када је промовисан Летопис Матице Српске, као и посјетом библиотеци српског књижевника и путописца Виктора Лазића из Београда.

У сарадњи са школама и вртићем, библиотека је организовала вече дружења са средњошколцима, изложбу ликовних радова талентованих средњошколца, те радионице са основцима, предшколцима и полазницима одјељења са посебним потребама.

Јанковићева је подсјетила да је за ученике основне школе чланарина за кориштење услуга библиотеке бесплатна, за средњошколце, пензионере и незапослене пет КМ, а за запослена лица 10 КМ годишње.

„Библиотека ће у овој години наставити редован рад на заштити и промоцији културног насљеђа и завичајне баштине, његовању књижевног српског језика, промоцији књиге и читања код свих узраста, као и културног стваралаштва“, навела је Јанковићева.

Народна библиотека Соколац тренутно располаже са 30.724 библиотечке јединице, број корисника је 415, а број посјета у прошлој години 5.203.

/Срна/