СОКОЛАЦ- Наставак реализације пројеката уз помоћ Владе

282

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је да су на подручју општине Соколац у претходним годинама урађени бројни пројекти и да се наставља даље, јер општина има веома амбициозне пројекте за наредни период, што ће се рјешавати уз помоћ Владе Републике Српске.


Видовићева је истакла да је сарадња начелника општине Соколац Милована Бјелице са вишим нивоима власти донијела доста доброг грађанима, а с циљем бољег живота и опстанка становништва у овој локалној заједници.

Она је након разговора са Бјелицом рекла новинарима да је Влада апсолутно расположена да са све једном општином има одличну сарадњу и да, прије свега, покуша да помогне тамо гдје ће зауставити људе да не одлазе.

Видовићева је изразила задовољство што се у општини Соколац ради домаћински и да је усвојен буџет, што је битно за сваког грађанина, те додала да се нада да ће сарадња са вишим нивоима власти и у наредном периоду бити добра.

Након разговора о пројектима чију реализацију је помогла Влада Српске, те о пројектима које ће подржати и у наредном периоду, Бјелица је захвалио за допринос који је Видовићева до сада дала за развој ове локалне заједнице.

„Без сарадње са већим нивоима власти и Владом Српске, сигурно мало која локална заједница може издржати, може таворити, али да нешто ради више нема приче о томе“, рекао је Бјелица.

Он је нагласио да је у своја три мандата гајио добре односе са свим нивоима власти и да ће тако и наставити.

Бјелица је рекао да се види да је на подручју општине Соколац много урађено и додао да је захваљујући Видовићевој у овој локалној заједници доста тога ријешено, посебно у области инфраструктуре, изражавајући увјерење да ће она помоћи и код будућих пројеката за општину Соколац који су у интересу грађана.

Он је рекао новинарима да је Видовићева упознао да је урађена Стратегија развоја општине Соколац коју су одборници локалне Скупштине једногласно усвојили, као и Стратегију развоја туризма, те Стратегија финансијског управљања и контроле.

Бјелица је навео да општина Соколац не би могла финансирати више пројеката без помоћи Владе Републике Српске, посебно пројекат „Енергетске ефикасности“ у оквиру којег је утопљена зграда општине, вртића и Основне школе на којој је замијењен и кров.

Он је додао де се локална управа припрема и за реализацију пројекта „Енергетске ефикасности“ на објектима Дома здравља „Доктор Љубомир Ћеранић“.

/СРНА/