СОКОЛАЦ- На поклоничко путовање манастиру Острог кренуће 31 ходочасник

393

На поклоничко путовање манастиру Острог са Сокоца ће у петак, 6. маја кренути 31 ходочасник, који ће пут дугачак око 230 километара препјешачити за шест дана, да би се поклонили моштима Светог Василија Острошког и Тврдошког.

Предсједник соколачког Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ Дејан Елез изјавио је Срни да су се ходочасницима са Сокоца и ове године придружили њихови пријатељи са Пала и Хан Пијеска, те из Мокрог, Рогатице, Бијељине, Зворника и Фоче.

Он је навео да ће на поклоњење моштима светитеља, ходочасници кренути након јутарње молитве, око 7.00 часова, из Цркве Светог пророка Илије и уз благослов свештеника.

„Уз Божију помоћ, као и сваке године, препјешачићемо за шест дана пут дугачак око 230 километара до манастира Острог, гдје би требало да стигнемо 11. маја прије 19.00 часова на празнично вечерње, а сутрадан након причешћа, присустовујемо Светој архијерејској литургији у манастиру од 8.00 часова“, рекао је Елез, један од иницијатора овог ходочашћа.

Соколачко Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ у сарадњи са Црквеном општином Соколац 13. пут организује ходочашће ка манастиру Острог.

/Срна/