СОКОЛАЦ- Основан Аеро-клуб „Фалкон“

303

На Сокоцу је основан Аеро-клуб „Фалкон“ у коме планирају да на летјелишту Гласинац крајем августа организују аеро-митинг на којем се очекује долазак учесника из свих крајева БиХ.

Предсједник Клуба Стефан Лакић рекао је Срни да желе да промовишу ове спортске активности, анимирају и едукују младе у летењу, моделарству и управљању дроновима.

Он је истакао да је дугорочни циљ изградња хангара за летјелице, асфалтирање писте дужине 1.200 метара у Бјелосављевићима и да испуне све улове да летјелиште Гласинац добије статус спортског аеродрома.

Лакић је додао да је на истој локацији и прије минулог рата постојала резервна војна писта и да се од прије неколико година већ користи за полијетање мањих летјелица.

„За сада Фалкон нема регистроване своје летјелице па користе изнајмљене од пријатеља, углавном жирокоптере“, навео је Лакић.

Он је нагласио да је одржан састанак коме је присуствовао замјеник градоначелника Источног Сарајева Слободан Амовић и представници компаније „Ред бул“ у БиХ који ће подржати активности Аеро-клуба у промоцији овог спорта.

/Срна/