СОКОЛАЦ- Отворен јубиларни 10. МОФТ „Срђан Томић и Владица Бабовић“

351
".

На Сокоцу је отворен десети Меморијални омладински фудбалски турнир „Срђан Томић и Владица Бабовић“ за дјечаке од шест до 16 година, на коме ће у наредна четири дана учестовати 18 екипа са 46 селекција, а први пут и из београдског „Партизана“.

Предсједник Фудбалског савеза подручја Сарајевско-романијског Милорад Лале отворио је турнир на стадину „Бара“, нагласивши да је ова манифестација прва уврштена у програм меморијалних турнира Фудбалског савеза Републике Српске.

Младен Ћирјанић, један од организатора ове спортско-рекреативне манифестације, изразио је задовољство што први пут на овај турнир долазе и двије селекције београдског „Партизана“ у категорији 2009. и 2010. годиште.

Богдан Томић, отац Срђана Томића, младог фудбалера рано настрадалог у саобраћајној незгоди, рекао је новинарима да његова породица тешко дочекује турнир, али да бол бар мало ублажи сусрет са друговима његовог сина који је био играч Премијер лиге БиХ са 16,5 година и талентовани фудбалер.

Он је нагласио да је покретач Меморијалног турнира посвећеног Срђану Томићу био његов клупски друг Владица Бабовић, који је 12 година касније изненада преминуо, па је и њему посвећена ова спортска манифестација која окупља најмлађе фудбалере из свих крајева БиХ и Србије.

Отварања турнира претходила је додјела највишег признања Фудбалског клуба „Гласинац 1936“ Златне плакете постхумно Момчилу Вујичићу, недавно преминулом дугогодишњем спортском раднику.

Сребрне плакете додијељене су директору соколачког Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Адријани Станар и командиру Полицијске станице Соколац Радовану Шаренцу за подршку овом соколачком фудбалском клубу.

Додијељен је и Пехар кадетској селекцији Фудбалског клуба поводом освајања и одбране шампионске титуле у Омладинској квалитетној лиги Фудбалског савеза Републике Српске – група Југ.

/Срна/