СОКОЛАЦ- Сутра атлетски митинг и првенства Републике Српске за сениоре и за старије пионире

351

На Сокоцу ће сутра бити одржан традиционални Атлетски митинг и првенства Републике Српске за сениоре и за старије пионире, а пријавило се 19 клубова из Српске, рекао је Срни тренер Атлетског клуба „Гласинац“ Неђо Ђуровић.

Ђуровић је истакао да ће учествовати најбољи атлетичари Републике Српске, међу којима и члан „Гласинца“ Сара Лучић у скоку увис, која ће сутра наступити и у трчању на 100 метара са препонама и у скоку удаљ.

Он је навео да ће учествовати и Јелена Гајић из клуба „Прњавор“ на 800 и 400 метара, бацач Војислав Грубиша из „Борца“, најбољи сениор Српске у прошлој години, Јован Росић из бањалучког „Борца“ на 800 и 400 метара, Марко Шуковић скакач увис из Требиња из истоименог клуба, Дијана Ковач из требињског „Леотара“, Кристина Стојковић из прњаворског Атлетског клуба „Сан“ у трци на 100 и 400 метара и многи други.

„Ово такмичење ће послужити и да се испроба и форма, јер предстоји још низ такмичења с обзиром на то да је ово половина атлетске сезоне“, истакао је Ђуровић.

На 21. Атлетском митингу на Сокоцу очекује се наступ и успјешних атлетичара који могу наступити ван конкуренције.

Организатор и домаћин Атлетског митинга, Првенства Републике Српске за сениоре и Првенства Републике Српске за старије пионире, је соколачки Атлетски клуб „Гласинац“.

На стадиону „Бара“ Атлетски митинг и првенства Српске биће отворени у 15.00 часова.

/Срна/