СОКОЛАЦ- У суботу избор најмаме Русије, Србије и Републике Српске

112

На Сокоцу ће у суботу, 20. априла, бити изабрана најљепша и најуспјешнија мама Русије, Србије и Републике Српске која ће представљати ове три земље на Криму на финалу конкурса „Словенска љепота – Еурасиа“, рекли су Срни у соколачком Удружењу „Мајка и дијете“.

Предсједник Удружења Александра Елез рекла је да ово удружење, заједно са невладином организацијом АНК, први пут организује несвакидашње и занимљиво такмичење у оквиру манифестације „Словенска љепота“ /од Владивостока до Сокоца/ на коме се у равноправној конкуренцији бирају лијепе и активне жене, прије свега мајке, које вјерују у себе и свој професионални успјех, а воде и здрав породичан живот.

Овакве успјешне и духовно богате жене, како каже Елезова, су и мајке које воле своју државу и његују традицију.

У суботу, 20. априла, ће на финалној вечери за овај дио Европе учествовати шест жена из Русије, те по три из Републике Српске и Србије које су се пријавиле на конкурс „Словенска љепота Еурасиа“. Тада ће бити изабрана најљепша мама из Русије, Србије и Републике Српске, која ће на Криму представљати ове земље на финалном избору на Криму гдје ће учествовати друге најуспјешније жене и мајке из Азије словенског поријекла.

Елезова је нагласила да ће учесници ове манифестације допутовати на Соколац сутра у 17.00 часова и бити гости наредних дана у хотелу „Златни бор“.

Према програму ове манифестације у суботу, 20. априла, од 18.00 до 22.00 часа биће одржано финално вече на коме ће бити изабрана најљепша и најуспјешнија мајка.

Елезова је нагласила да је циљ ове манифестације промоција породичних вриједности, повећање престижа материнства, те да се мајка у јавности представи као стуб породице, али и неко ко је способан да се оствари и на другим пољима – спорту, култури, политици…

„Организовање финалне вечери ове манифестације на Сокоцу ће бити значајно како за Удружење Мајка и дијете, тако и за нашу општину, јер се на овај начин отвара могућност сарадње са пријатељским руским народом у областима културе, спорта, очувања традиције и другим дјелатностима“, навела је Елезова.

Она је додала да ће током боравка на Сокоцу учесници манифестације „Словенска љепота“ бити упознати са знаменитостима и потенцијалима ове локалне заједнице, као и о могућностима развоја Сарајевско-романијске регије и Републике Српске.

Организатори ове манифестације су Удружење „Мајка и дијете“ са Сокоца, невладина организација АНК и хотел „Златни бор“.

/Срна/