СОКОЛАЦ- Каратистима „Гласинца“ шест медаља на Првенству Републике Српске за дјецу

250

Каратисти соколачког „Гласинца“ освојили су на Првенству Републике Српске за дјецу у Бијељини шест медаља, међу којима и једну златну, а млади каратисти Клуба „Омладинац“ са Сокоца двије бронзане медаље и испунили услов да иду на Првенство у каратеу БиХ.

Златна медаља у борбама појединачно припала је Стефану Јањушу, сребрне Павлу Патрушићу, Сари Пилиндавић, Дамјану Плакаловићу и Марији Марковић, а бронзана Ђорђу Петрушићу.

Тренер Миодраг Боровчанин рекао је Срни да је ово такмичење била одлична провјера за првенство БиХ, које ће бити одржано у априлу.

„Презадовољан сам напретком пионира, који су из такмичења у такмичење све бољи“, истакао је тренер Боровчанин.

Тренер „Омладинца“ Огњен Шаровић рекао је Срни да су трећа мјеста у дисциплини, борбе појединачно освојили, Андреј Јововић и Никола Мијатовић, те од њих очекује добре резултате и на предстојећем првенству БиХ.

Карате клуб „Гласинац“ основан је на Сокоцу 1998. године и свој рад заснива на привлачењу младих да се у слободно вријеме баве спортом.

Карате клуб „Омладинац“ основан је на Сокоцу 2009. године и сада има око 40 чланова, дјеце школског и предшколског узраста.

На појединачном и екипном карате Првенству Републике Српске за дјецу до 13 година, одржаном јуче у Бијељини , учествовало је око 420 такмичара из 42 клуба.

/Срна/