СОКОЛАЦ- Плесни клуб „Ника“ у Зеници освојио 31 медаљу

214

Чланови Плесног клуба „Ника“ са Сокоца и из Сарајева освојили су 15 златних, девет сребрних и седам бронзаних медаља на фестивалу плеса у Зеници, рекла је Срни предсједник овог клуба Јована Вујичић.
Он је истакла да се на првом такмичењу у овој години „Ника“ протеклог викенда представила са 65 такмичара у групним и соло кореографијама.

Плесачи „Нике“ су у четири групне кореографије освојили прва мјеста, а остало су категорије соло или дуо наступи.

„Ово такмичење у Зеници је било загријавање пред остала такмичења која нас чекају у модерним плесовима, од којих је први Интер-денс фест на коме ће у Сарајеву од 30. марта од 2. априла учествовати плесни клубови из европских земаља“, рекла је Вујичићева, која је и тренер у клубу „Ника“.

Он је подсјетила да је Интер-денс фест изборно такмичење за одлазак на Европска и свјетска првенства.

Након тога се спремају за првенство БиХ, а потом слиједе Европско првенство у хип-хопу, те други интернационални турнири уколико се плесачи „Нике“ пласирају за учешће на њима.

Вујичићева је подсјетила да се у Плесни клуб „Ника“ могу уписати сва дјеца од три до 18 година на Сокоцу и у Сарајеву током цијеле године и пријавити се путем њиховог налога на друштвеним мрежама.

Ова школа модерних плесова, хип хоп, диско денс, стрит денс шоу, основана је прије 14 година на Сокоцу, а сада дјелује и у Сарајеву.

/Срна/