СОКОЛАЦ- Представници кинеске амбасаде посјетили Завод за форензику и Специјалну болницу за психијатрију

190

Аташе Амбасаде Кине у БиХ Ванг Сиаофенг /Wang Xiaofeng/ посјетио је Завод за форензичку психијатрију и Специјалну болницу за психијатрију на Сокоцу гдје је са представницима тих здравствених установа разговарао о развоју сарадње.

Вршилац дужности директора Завода за форензику Ђорђе Радић је навео да је договорено да преко Кинеске амбасаде Заводу за форензику буде донирано једно санитетско возило.

„То возило је пријека потреба овој установи јер постојеће не одговара потребама пацијената за превоз у друге здравстване установе и њихово даље медицинско збрињавање и заштиту“, навео је Радић и захвалио кинеској делегацији за договорену сарадњу.

Он је додао да су делегацију Амбасаде Кине у БиХ приликом ове посјете упознали о раду Завода.

„Изразили су задовољство и наду да ћемо развити успјешну сарадњу у интересу ове установе и обећали помоћ“, навео је Радић.

Радић је додао и да је Пројектни тим Завода припремио пројекат енергетске ефикасности чијом реализацијом би били постављени соларни панели на објекат установе, што је за сада најбољи начин да се смање трошкови електричне енергије и гријања, за шта се чека сагласност Владе Републике Српске.

Вршилац дужности директора Специјалне болнице за психијатрију на Сокоцу Драган Булајић рекао је новинарима да је са представницима кинеске Амбасаде у БиХ данас разговарао о сарадњи и настојању да помогну ову установу.

Он је подсјетио да су у завршној фази радови на реконструкцији објекта Женског акутног одјељења у кругу ове болнице, за шта је Влада Српске издвојила 57.000 КМ са ПДВ-ом.

Булајић је изразио наду да ће за наредних десетак дана овај посао бити завршен и да ће објекат имати 24 лежаја за пацијенткиње, те додао да ће након ранијег проширења Мушког акутног одјељења капацитет ове болнице бити 150 лежајева.

/Срна/