СОКОЛАЦ- Снијег донио невоље становништву

261

Начелник соколачке општине Милован Бјелица рекао је Срни да су због снијега који на подручју Сокоца пада већ 24 часа готово сви путеви према селима јутрос били непроходни, те навео да у дијелу општине има проблема у снабдијевању електричном енергијом.

Бјелица је истакао да у удаљеним вишим предјелима снијег достиже и више од 70 центиметара, те додао да су возила за чишћење и јуче у поподневним часовима била ангажована на приоритетним правцима.

Он је навео да је од јутрос ангажована додатна механизација према подручју које се снабдијева струјом са далековода Каљина како би очистили путеве неопходне за отклањање кварова на електро-мрежи, према договору са представницима Теренске јединице Соколац, „Електродистрибуције“ Пале.

„Механизација за чишћење снијега кренула је у свим правцима ове локалне заједнице и надам се да ће у току дана бити омогућен приступ радницима електродистрибутивне јединице, а посебно на тешко приступачном терену, како би могли да отклоне кварове“, рекао је Бјелица.

Он је додао да се у градском насељу Соколац ради на чишћењу саобраћајница према раније утврђеним приоритетима, те изразио наду да ће до вечерњих часова дио локалних путева бити очишћен од снијега.

Бјелица је додао да је висина снијега у градском насељу Соколац око 40 центиметара и да је снабдијевање потрошача водом уредно.

/Срна/