СОКОЛАЦ- Усвојен извјештај о раду начелника за прошлу годину

321

Одборици Скупштине општине Соколац усвојили су извјештај о раду начелника општине за прошлу годину, али нису подржали прошлогодишње извјештаје о раду и плану рада за наредну годину Установе за културу, вртића и Јавног комуналног предузећа “Соколац”.

Ти извјештаји нису усвојени на сједници Скупштине општине, међу 10 извјештаја локалних предузећа и установа о којима се расправљало.

Начелник општине Милован Бјелица рекао је да су одборници СДС-а гласали за један дио извјештаја, као и одборници СНСД-а, јер желе, како је рекао, да се као одговорни људи договарају “од тачке до тачке, што је у интересу грађана”.

“Из принципијелних разлога за неке нису гласали одборници СДС-а, ДНС-а и ПДП-а, тако да смо гласали за оно што смо процијенили да је у интересу грађана”, изјавио је Бјелица новинарима.

Када је ријеч о извјештају о раду начелника у прошлој години, он је изразио увјерење да и није било разлога да се не усвоји тај извјештај, јер је у њему “написано оно што је урађено”, укључујући и неколико битних пројеката у области инфраструктуре, безбједности, активности у вријеме епидемије, реализованих захваљујући доброј сарадњи са међународним организацијама и вишим нивоима власти, посебно са Владом Српске.

Он је најавио да ће коначан завршни рачун за прошлу годину бити предмет расправе неке од наредних сједница, у којем ће бити садржан рад локалне управе, а очекује се да ће се одборници мало више бавити тим питањима.

“Посебно нам је битно да имамо заједнички став по питању постављања соларне електране, као и рјешавање проблема насталих у Новој Романији, око обезбјеђења средстава за градску кућу и за поправку путних комуникација”, изјавио је Бјелица.

На питање новинара да ли овај начин гласања наговјештава нову скупштинску већину у Сокоцу, Бјелица је нагласио да “нема никакве нове скупштинске већине”, осим што је дио скупштинске већине окупљене око СНСД-а имао другачије ставове по појединим извјештајима.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Ђорђе Радић изразио је захвалност одборницима СДС-а што су гласањем за извјештаје подржали директоре општинских предузећа и установа из СНСД-а, а што је, како је рекао, доказ да они раде у интересу грађана.

Он је истакао да одборници СНСД-а нису подржали извјештаје о раду у прошлој години соколачког вртића, соколачког Комуналног предузећа и Установе за културу, јер углавном нису били реални.

“Што се тиче извјештаја о раду начелника општине, не могу рећи да се слажем и да је то добро, али смо направили искорак у сарадњи која нам предстоји око пројеката кроз које ћемо покушати да помогнемо у рјешавању проблемау локалној заједници”, истакао је Радић.

На сједници Скупштине општине Соколац усвојене су и информације о успјеху ученика у учењу и владању на крају првог полугодишта школске 2021/2022. године у Основној школи “Соколац” и Средњошколском центру “Василије Острошки”.

/Срна/