СОКОЛАЦ- У Сокоцу базар за помоћ Терзићима из Мокрог и Милици из Кнежине

160

Савјет ученика Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац одржаће у суботу, 10. фебруара, хуманитарни базар „Заједно можемо све“ за помоћ породици Терзић из Мокрог и дјевојчици Милици Јовановић из Кнежине.

Савјет ученика Средњошколског центра „Василије Острошки“ позива суграђане да посјетом хуманитарног базара и куповином једне од услуга које понуде – помогну овим породицама.

Коодринатор-професор Ања Крсмановић рекла је Срни да је жељела да развије свијет код ученика да је лијепо чинити нешто за опште добро и помоћи људима у невољи.

Према њеним ријечима, Савјет ученика је у ову активност позвао и своје професоре, који су донирали новац потребан за материјал за организовање базара, а припреме су у пуном јеку.

Хуманитарни базар „Заједно можемо све“ биће организован у холу и у кабинетима на првом спрату Средњошколског центра од 11.00 до 13.00 часова.

Крсмановићева је нагласила да ће у холу школе наступати талентовани ученици као улични свирачи, један од кабинета ће бити кутак за уљепшавање, други као кутак за игрице, а трећи ће бити кутак са слаткишима које ће ученици сами припремати за посјетиоце.

У једној од просторија планиран је кутак за умјетност, гдје ће заинтересовани моћи да купе књиге, умјетничке слике, цртеже и ликовне радова, а у сусједној ће бити омогућен избор и куповина пјесме путем одштампаног QR кода.

У пожару који је букнуо у породичној кући у насељу Карађорђево у Мокром код Пала 15. јануара смртно је страдала осмогодишња дјевојчица и њена тридесеттрогодишња мајка, а изгорјели су приземље и спрат куће.

Милица Јовановић је ученик у Основној школи на Сокоцу, а недавно је тешко повријеђена у саобраћајној незгоди.