СОКОЛАЦ- Божићни поклони за вишечлане породице

1040

Начелник општине Соколац Милован Бјелица посјетио је вишечлане и социјално угрожене породице на подручју ове локалне заједнице и уручио им божићне печенице, пакете намирница и новчану помоћ укупне вриједности око 10.000 КМ.
Бјелица је рекао новинарима да су данас уручени пакети намирница за кухињу Прихватног /алтернативног/ центра на Мајданима код Сокоца у коме је смјештено 88 лица, те божићне печенице за вишечлане породице смјештене у овом центру.

„Локална управа овакве помоћи обезбиједи традиционално у сусрет великом хришћанском празнику Божићу, а ове године уручили смо поклон-печенице, пакете са намирницима и новчану помоћ, за више од 50 породица на подручју општине Соколац“, рекао је Бјелица новинарима.

Он је додао да је укупна вриједност овог вида помоћи око 10.000 КМ.

Бјелица је нагласио да је списак породица којима је овај вид помоћи потребан, локална управа сачинила према подацима Центра за социјални рад и Борачке организације општине Соколац.

Неда Мићић /32/, која је у Прихватном центру на Мајданима смјештена са мужем и четворо дјеце већ четири године, рекла је Срни да јој много значи данашњи поклон – божићна печеница, јер у породици ради само муж у једном од приватних предузећа.

„Пред сваки од већих празника, као што су Божић и Васкрс, добијемо помоћ од општине, али и сваки пут када се обратимо као вишечлана породица имамо разумијевање и увијек нам помогну“, тврди Мићићева.

Начелник општине Соколац са сарадницима посјетио је данас и вишечлане породице у неколико приградских насеља и социјално угрожене породице на сеоском подручју.

 
/Срна/