СОКОЛАЦ- Делегација Швајцарске амбасаде посјетиће општину

1156

Делегација Швајцарске амбасаде на челу са амбасадором Андреом Раубер Саxер посјетиће оштину Соколац у понедјељак, 29. јануара 2018. године.

Чланове делегације чиниће још и замјеница амбасадора Швајцарске у Босни и Херцеговини и директорица Канцеларије за сарадњу Амбасаде госпођа Барбара Datwyler Scheuer и госпођа Маја Зарић, сарадница при амбасади.

Планирана посјета биће уприличена у кабинету начелника општине Соколац у 12 часова. Према наводима из Амбасаде након посјете општини, планирано је да Андреа Раубер Саxер посјети здравствене установе на подручју Сокоца.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица присуствовао је, недавно,  Представљању иницијативе за локалне власти за БиХ. Организатор овога скупа била је Канцеларија специјалног представника ЕУ у БиХ у сарадњи са УСАИД-ом и Амбасадом Швајцарске у БиХ.

Бјелица је овом приликом разговарао са Шефом делегације ЕУ у БиХ Ларс – Гунар Вигемарком и амбасадором Швајцарске Андреом Раубер Сахер о активностима које спроводи општина Соколац са циљем бржег економског опоравка, као и о развојним пројектима и плановима општине Соколац у наредном периоду.

Том приликом Бјелица је добио потврду да ће амбасадор Швајцарске званично посјетити општину Соколац и разговарати о конкретним питањима која би допринијела развоју општине Соколац, што ће у понедјељак бити и остварено.

Из кабинета начелника Милована Бјелице наводи се да ће општину Соколац ускоро посјетити и Шеф делегације ЕУ у БИХ Ларс – Гунар Вигемарк

 

/opstinasokolac.net/