СОКОЛАЦ- Делегација швајцарске амбасаде у БиХ посјетила општину – Соколац добар примјер када је ријеч о сарадњи различитих нивоа власти

1132

Делегација Швајцарске амбасаде у Босни и Херцеговини на челу са амбасадорком Андреом Раубер Сахер, посјетила је данас општину Соколац и тим поводом разговарала са начелником општине Соколац, Милованом Бјелицом о ситуацији у овој локалној заједници, као и о Заводу за форензичку психијатрију, којој је Влада Швајцарске у протеклом периоду донирала значајна средства у износу од око седам милиона конвертибилних марака.

– Основни разлог моје посјете је Завод за форензичку психијатрију. То је јединствена установа у којој су смјештени пацијенти из свих дијелова БиХ, које су починиоци кривичних дјела а имају неко ментално обољење – навела је она, и додала да је веома импресионирана вољом и напорима начелника Бјелице да унаприједи стање у општини на задовољство свих грађана. Према информацијама, постоји значајан број људи који су повратници након рата. Зато је веома значајно да се осигура миран и заједнички живот овдје и за ту популацију – истакла је амбасадорка Сахер.

Начелник Милован Бјелица изразио је задовољство у име становника Сокоца на свему што је до сада Швајцарска влада урадила за ову општину и здравствене установе.

– Моја је обавеза да прикажем слику и стање делегацији Швајцарске, јер је она до сада највећи донатор на подручју Општине од потписивања Дејтонског споразума. Ми смо отворени за нове инвестиције, улагања и ова локална заједница је окренута према европском путу. Када је ријеч о Заводу за форензичку психијатрију, морамо све учинити да ова установа служи планираној сврси и да почне са радом у пуном капацитету јер запошљава и раднике са овог подручја, рекао је Бјелица.

Соколац су посјетили и директор Канцеларије за сарадњу Амбасаде Барбара Датвајлер Шуег, те сарадник у Амбасади Маја Зарић који су након састанка заједно са представницима локлане власти посјетили Завод за форензичку психијатрију.

 

/opstinasokolac.net/