СОКОЛАЦ- До априла игралиште за одбојку на пијеску

1474

У општини Соколац, у близини стадиона „Бара“, до априла би требало да буде завршена изградња игралишта за одбојку на пијеску, у оквиру пројекта „Правда за свако дијете“ вриједног 7.000 КМ.

Уницеф и Центар за истраживање политике супротстављања криминалитету одобрили су соколачком Удружењу младих „Мобилијар“ пројекат изградње игралишта за дјецу у ризику и младе који желе да се баве спортом.

Срђан Вујовић из Центра за истраживање политике супротстављања криминалитету је, након данашњег састанка са представницима локалне управе на Сокоцу, рекао новинарима да је овај пројекат, иако мали у финансијском смислу, значајан за соколачку општину јер се односи на дјецу у ризику.

„Покушаћемо да ову дјецу афирмишемо кроз игру – одбојку на пијеску, да окупирамо њихово вријеме и да директно, сарадњом са другим институцијама, ријешимо одређене проблеме“, нагласио је Вујовић и додао да су резервисана одређена средства за тренере и мотиваторе који ће директно помоћи дјеци.

Он је додао да је општина Соколац дала на располагање земљиште на којем ће бити изграђен терен, а општинске службе су припремиле сву потребну документацију.

Вујовић је навео да је на данашњем састанку разговарано и о реализацији појединих активности у вези са спровођењем акционог плана за превенцију малољетничког преступништва у заједници.

Члан радне групе пројекта „Правда за свако дијете“ за Соколац Борјанка Крсмановић рекла је да ће општина као партнер дати свој допринос у његовој реализацији.

„Већ смо добили понуде за набавку ријечног пијеска, а током овог мјесеца почеће обуке које ће изводити професори физичког васпитања Средњошколског центра `Василије Острошки` на Сокоцу. На тим теренима ће већ за наредни `Илиндан фест` бити одржана такмичења“, навела је Крсмановићева.