СОКОЛАЦ- Група од 28 ходочасника кренула пјешке под Острог

1084

Група од 28 ходочасника са Сокоца јутрос је кренула пјешке у манастир Острог гдје ће се поклонити моштима Светог Василија.
Планирано је да ходочасници 11. маја стигну у манастир Острог, удаљен више од 220 километара.

Младен Цвијетић /35/ рекао је новинарима да већ 11. годину иде пјешке под Острог и да га радује што овај пут међу ходочасницима има и 14 дјевојака.

Он је навео да ће са Сокоца пјешачити шест дана и дневно прелазити 35 до 40 километара.

Дејан Елез каже да је на поклоничком путовању сваке године све више људи.

„Вијековима су наши преци одавде одлазили и поклањали се моштима Светог Василија Острошког“, рекао је Елез.

Миланко Крстајић, којем ће трећу годину заредом припасти част да носи заставу под Острог, каже да се тај осјећај не може описати.

Сања Радовић /24/, која иде други пут на ово ходочашће, каже да је ово дивно искуство које препоручује свима, а посебно дјевојкама.

Миленко Цвијетић /55/ рекао је да му је ходочашће сваке године све већи изазов због година и здравственог стања, али да све надвладава жељом, вјером у Господа и Светог Василија Острошког.

Старјешина Цркве Светог пророка Илије на Сокоцу Илија Чупић, након јутарње службе, благословио је ходочаснике уз жељу да њихова жртва буде на помоћ овом мјесту са молитвом да Свети Василије Острошки штити овај народ.

Спонзори 11. поклоничког путовања са Сокоца су Црквена општина Соколац, општина, град Источно Сарајево и приватни предузетници.
/Срна/