СОКОЛАЦ- И дјеца из вртића на скијању на Јахорини

1420

За педесетак малишана соколачког вртића обезбијеђен је наредне седмице дневни боравак на Јахорини, у пратњи васпитачица и уз помоћ инструктора скијања, за шта ће родитељи издвојити 120 КМ по дјетету.
Директор Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Биљана Косорић рекла је Срни да ће малишани посјетити олимпијску љепотицу од понедјељка до петка, од 19. до 23. фебруара, захваљујући граду Источно Сарајево и општини Соколац која је, као и друге градске општине, потписала уговор о овом виду сарадње са Олимпијским центром „Јахорина“.

Она је навела да је Олимпијски центар „Јахорина“ за малишане обезбиједио бесплатан ски-пас, Скупштина града Источно Сарајево и локална заједница превоз, а родитељи ће покрити трошкове ски-инструктора и изнајмљивање опреме уплатом 120 КМ по дјетету.

„Захвалност за боравак око 50 малишана на Јахорини током наредне седмице дугујемо општини Соколац јер без њене помоћи не би било ништа од реализације уговора о бесплатном скијању дјеце из нашег вртића“, рекла је Косорићева.

Она је додала да на Јахорину иду двије групе дјеце, узраста од четири до пет и од пет до шест година, што је радо прихватило 90 одсто родитеља.

„Наш циљ је да подстакнемо дјецу да се што прије и у што већем броју упознају о чарима скијања и свих других погодности бављења зимским спортовима“, навела је директор соколачког вртића.

 

 

/Срна/