СОКОЛАЦ- Митрополит Хризостом служио свету литургију

1345

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је данас Свету архијерејску литургију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу и честитао вјерницима данашњи празник, Сабор Пресвете Богородице, као и сутрашњи Дан Републике Српске.Говорећи о великој тајни празника Божића, митрополит Хризостом је рекао да се људским падом, гордошћу и непослушношћу промијенио и пострадао и човјек и цијела творевина Божија.

„Међутим, Бог је благословио човјека као круну свих створења Божијих да управља цјелокупном творевином Божијом“, поручио је митрополит Хризостом.

Према његовим ријечима, цијела природа се окренула против човјека оног момента када је човјек пореметио свој однос са Богом.

„Тако је управо Господ и дошао, да спаси не само човјека, већ цијели свијет, да га обнови, поново сједини и уједини са собом и са човјеком. То је тајна зашто се Бог оваплотио, зашто се Христос као месија родио, да би, као Спаситељ свијета, вратио све у првобитно стање, љубави Божије, мира Божијег“, истакао је митрополит Хризостом.

 

/Срна/