СОКОЛАЦ- Нове справе за два дјечија игралишта

697

Код стадиона „Бара“ и у дворишту вртића на Сокоцу постављене су додатне справе на дјечијим игралиштима вриједности 5.000 КМ, у оквиру пројекта „Заједно за љепши Соколац“, који спроводи Удружење „Подршка“.
Предсједник овог удружења за помоћ лицима са посебним потребама Сњежана Башевић рекла је Срни да су на ова два игралишта јуче и данас постављене дрвене клупе, метални тобогани, вртешке, клацкалице и пењалице, да су уређене подлоге на том дијелу игралишта, обезбијеђен разглас и постављена додатна камера за видео назор у дворишту вртића због безбједности дјеце и самог игралишта.

Она је навела да је обезбјеђење бољих услова за дјечију игру само дио пројекта „Заједно за љепши Соколац“ укупне вриједности 19.650 КМ који „Подршка“ реализује захваљујући Регионалном програму локалне демократије на западном Балкану /Релоад/ и општини Соколац.

Према њеним ријечима, пројектом је планирано организовање више едукација о екологији и одржавању здраве средине, организовање спортских садржаја, набавка канти за отпатке, одржавање радионица и обезбјеђење материјала за рад волонтера.

Башевићева је подсјетила да је у оквиру овог пројекта недавно одганизована и акција „Кад се наше руке сложе све се може“, којом је обиљежен 16. септембар Свјетски дан заштите озонског омотача у којој су грађани-волонтери учестовали у чишћењу дијела градског насеља.

„Овим пројектом се жели побољшати квалитет живота дјеце и младих кроз унапређење квалитетног односа према природи, укључивање свих социјално искључених категорија друштва у активности у заједници, као и унапређење културних и спортских садржаја у нашој локалној заједници“, навела је Башевићева.

Удружење за помоћ лицима са посебним потребама „Подршка“ реализоваће овај пројекат на подручју општине Соколац до фебруара 2020. године.

Пројекат „Заједно за љепши Соколац“ реализује се уз подршку Релоада који финансира ЕУ, а спроводи Развојни програм УН /УНДП/.

Општина Соколац учествује у финансирању овог пројекта са 30 одсто.
/Срна/