СОКОЛАЦ- Овогодишње МОСИ од 3. до 7. jула

985

Међуопштинске омладинске спортске игре „Соколац 2019“ биће одржане од 3. до 7. јула на Сокоцу, под покровитељством предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, закључено је на сједници Скупштине МОСИ на Сокоцу.
Предсједник Сталног комитета 56. Моси Дејан Елез рекао је новинарима да је на приједлог овог тијела Скупштина МОСИ одлучила да на овој манифестацији буде заступљено 15, а на Пара-МОСИ шест спортских грана.

„Игре ће бити свечано отворене у сриједу, 3. јула, у 15.00 часова, а затворене 7. јула у 12.00 часова“, рекао је Елез и најавио почетак низа званичних активности везаних за организацију највеће аматерске спортске манифестације на Балкану.

Он је додао да су донесене и одлуке о организовању и цијени исхране и смјештајних капацитета за спортисте и спортске раднике на 56. МОСИ.

Елез је истакао да прелиминарне пријаве општина које желе да се укључе у ову манифестацију треба да буду достављене до 3. јуна, а званичне до 14. јуна, чиме ће бити затворен круг пријављивања и познат званичан податак о броју општина учесница, броју спортиста, спортских радника и спортских грана на овим играма.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, који је и предсједник Организационог одбора 56. МОСИ, рекао је да очекује да ће на овој спортској манифестацији учествовати представници скоро 40 општина са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ /Републике Српске и Федерације БиХ/.

Он је истакао да је општина Соколац укључила све своје ресурсе и да има подршку града Источно Сарајево у организацији игара.

„Имамо подршку и Владе Републике Српске и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, који је покровитељ 56. МОСИ и он ће заједно са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић отворити ову манифестацију на Сокоцу“, навео је Бјелица.

Он је нагласио да све тече према плану у припремама за организацију МОСИ, да локална управа ради на доградњи инфраструктуре за потребе спорта и свих других компоненти битних за одржавање игара.

Потпредсједник Скупштине општине Сребреница Драгић Глишић изразио је задовољство што је данас на Скупштини МОСИ прихваћена иницијатива да Сребереница учествује у овим међуопштинским играма.

„Мислим да је у протеклом периоду било много ружних слика у свијету о Сребреници и због тога спортске манифестације као што су МОСИ дају одличну прилику да се Сребреница представи у сасвим новом, другом, и љепшем свјетлу“, истакао је Глишић.

Он је нагласио да је Сребреница заједно са општином Братунац урадила доста на спортској инфраструктури и да ће бити озбиљни кандидати за будућег домаћина ових игара с обзиром да имају језеро Перућац, ријеку Дрину, добре терене за спорт на отвореном и на води, те да планирају изградњу спортске дворане.

Предсједник општине Севојно у Србији Иван Марић рекао је новинарима да ова општина има доста омладине и спортиста и да желе да се њихови млади људи друже са вршњацима из Црне Горе, Републике Српске, Федерације БиХ и других крајева Србије.

Он је изразио захвалност што је општина Севојно данас прихваћена у породицу Међуопштинских омладинских спортских игара.

 

/Срна/