СОКОЛАЦ- Почела изградња викенд насеља у Видрићима

1467

Фирма „Путеви“ Зворник почела је изградњу викенд насеља у селу Видрићи, три километра од Сокоца, који финансира више предузетника из Зворника и иностранства, рекао је Срни инвеститор из Зворника Милан Станојевић.
Станојевић је навео да ће пројекат бити реализован по фазама, у наредних 10 до 15 година, а биће изграђено више викенд кућа, угоститељски објекат, потребна инфраструктура, садржаји за дјецу и остали неопходни за савремени туристички центар.

„У првој фази смо купили пет хектара земљишта у селу Видрићи и нисмо ограничени средствима, нити бројем објеката које ћемо градити. Данас смо почели темеље друге викенд куће, за прву је изграђен један спрат, а трећу почињемо ускоро“, истакао је Станојевић.

Он је нагласио да је планирана изградња крста на оближњем узвишењу Голо брдо и православног храма, уз очекивани благослов владике.

Станојевић и неколико инвеститора из иностранства планирају да изграде веће викенд насеље, у чему ће им се, како каже, придружити и потенцијални инвеститори из Бијељине, који ће на простору са лијеве и десне стране магистралног пута Соколац-Зворник, у селу Видрићи, градити викенд куће.

„Ми данас говоримо о пионирском подухвату чији је циљ да у догледно вријеме од овог мјеста направи атрактивнију и бољу локацију од Златибора, тим прије што је Златибор постао урбано насеље и губи статус планине“, рекао је Станојевић.

Инвеститори, према његовим ријечима, очекују добру сарадњу са локалном управом на Сокоцу, прије свега у вези са обезбјеђењем инфраструктуре неопходне за рад, те блиску сарадњу са Туристичком организацијом општине Соколац која би требало да се појави на сајмовима туризма у Европи.

Станојевић тврди да ће инвеститори радити и на оснивању агенције за продају некретнина, како би људима који раде ван граница земље и широј јавности Републике Српске омогућили улагања од којих ће имати користи становништво овог краја и шира заједница.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица истакао је да локална управа годинама ствара добре услове за потенцијалне инвеститоре.

Бјелица је нагласио да се осим пројеката у области унапређења инфраструктуре и пољопривреде, ради и на неколико пројеката за развој туризма.

„У оквиру постојећег угоститељског објекта у етно-стилу `Огњиште`, урађено је десетак апартмана са 10 до 12 лежајева. Око милион КМ је инвестиција конобе `Кум` на проширивању смјештајних капацитета у етно-стилу, а недавно је почела и градња хотела у самом граду“, каже Бјелица.

Он је додао да је увјерен да ће и викенд насеље у Видрићима и обновљени Задружни дом у Бјелосављевићима, на чијим темељима је изграђен вишенамјенски објекат са 80 лежајева, знатно обогатити туристичку понуду и допринијети развоју етно-туризма на Романији.

 

/Срнa/