СОКОЛАЦ- Помоћ за социјално угрожене до 30.000 КМ

1572

Општина Соколац обезбиједила је поводом новогодишњих и божићних празника и Дана Републике више видова помоћи социјално угроженим становницима, вишечланим породицама и дјеци са посебним потребама, за шта је укупно издвојено између 25.000 и 30.000 КМ, изјавио је начелник ове општине Милован Бјелица.
Бјелица је јуче и данас подијело 30 божићних заоблица породицама које нису у могућности да обезбиједе све што им је потребно за обиљежавање најрадоснијег хришћанског празника.

„Подијелили смо уз помоћ спонзора 50 пакета намирница, а поводом Нове године уручили смо 350 поклон-пакетића дјеци у Установи за предшколско васпитање, дјеци са посебним потребама и малишанима у мјесним заједницама“, навео је Бјелица.

Он је истакао да је општина Соколац за материјално угрожене породице обезбиједила новчану помоћ и 100 пакета огревног дрвета.

„Кроз више видова помоћи успјели смо да 400 до 500 породица слабог материјалног стања на подручју наше општине обасја мала свјетлост доброчинства и празничне топлоте поводом Нове године, Божића и Дана Републике“, нагласио је Бјелица.

За тридесетогодишњег Дејана Михајловића и његову супругу Весну Перић божићна заоблица, пакет намирница и новогодишњи пакетићи за дјецу Његоша, Бојана, Александра и Бојану, значе много.

„У нашој породици, са четворо дјеце, ради само муж. Захваљујући локалној управи недавно смо добили стан у једном од објеката бившег алтернативног смјештаја у насељу Брезјак, чиме смо ријешили животно питање“, каже Перићева, чију су породицу данас посјетили начелник општине и његови сарадници.

Локална управа ће, у сарадњи са црквеном општином Соколац, организовати и свечани ручак за Божић за свих 50 корисника Прихватног центра на Мајданима код Сокоца.

 

/Срна/