СОКОЛАЦ- Позориште „Полетарац“ гостовало у вртићу

1440

Глумци београдског позоришта „Полетарац“ из Београда данас су представом „Зекине прољећне чаролије“ обрадовали 160 малишана Установе за предшколско васпитање и образовање на Сокоцу.
Глумац Синиша Пилиповић из Београда рекао је Срни да су редовни гости овог вртића, те да су овај пут играли едукативну представу „Зекине прољећне чаролије“ којом најмлађима шаљу поруку да што више уживају у прољећним чарима, дјетињству и дружењу без вршњачког насиља.

„Све наше представе су интерактивне и у свакој активно учествују деца“, рекао је Пилиповић и додао да су представе игране за обје смјене у соколачком вртићу.

Директор Установе за предшколско васпитање и образовање на Сокоцу Биљана Косорић рекла је да оваквих представа треба бити што више јер код дјеце развијају машту и добру комуникацију са окружењем.

Косорићева је за сљедећу седмицу најавила традиционални маскембал, ове одине под називом „Поврћијада“, на коме ће малишани носити костиме који симболизују поврће, како би промовисали здраву исхрану у складу са Правилником према коме су се јеловници у свим вртићима у Републици Српској знатно промијенили.

Позориште за дјецу „Полетарац“ постоји од 1979. године и припрема само представе за дјецу. Захваљујући доброј сарадњи са Министарством просвјете и културе Српске већ 12 година гостују у свим мјестима Републике Српске.

 

/Срна/