СОКОЛАЦ- Пријем код начелника и новчане награде за најбоље ученике

985

Начелник општине Соколац Милован Бјелица јуче је уручио монографије ове општине и новчане награде ученицима генерације и вуковцима у Основној и Средњој школи на Сокоцу и најбољем ученику Геодетско-техничке школе у Сарајеву која је, такође, из ове општине.
Он је на пријему нагласио да је пријем за најбоље ученике организовао са задовољством јер локална заједница жели да истакне значај труда ових младих људи, да подстакне и друге да слиједе њихов пут, најавивши да ће настојати да их и даље подржава на путу успјеха.

„Ви сте понос наше локалне заједнице, а посебно ваших родитеља јер нема већег задовољства за родитеља од успјеха дјетета“, рекао је начелник општине.

Он је нагласио да се у времену које долази акценат ставља на инфомационе технологије, на роботику, те да сва та кретања треба пратити у свијету и да је стим у вези локална управа и подржала одјељење гимназије рачунарско-информатичког смјера у Средњошколском центру „Василије Острошки“ на Сокоцу.

Директор Основне школе „Соколац“ Дивна Јанковић рекла је на овом пријему да је овогодишња генерација изузетно добра и да је имала 30 одличних ученика и четири вуковца.

Она је навела да је ученица генерације у овој школи у школској 2018/2019. Наташа Копривица, а вуковци Христина Гладанац, Милица Елез и Јелена Тодоровић.

Јанковићева је истакла да није одличан ученик онај ко има само петице, него онај ко је лијепо васпитан, који ће да задржи особине доброг човјека и који никада неће заборавити гдје је стицао прва знања, гдје су његови коријени и његов град, ма гдје их живот одвео.

Ученик генерације у Средњошколском центру „Василије Осторшки“ на Сокоцу у школској 2018/2019. години је Милош Радовић, који планира уписати Технички факултет у Новом Саду и, највјероватније, ће се опредијелити за електротехнику.

„Подједнако су ми добро ишле и друштевене науке, али сам се у природним много више пронашао, првенствено у математици, физици и информатици“, каже Радовић.

Његова порука млађим генерацијама је да се од самог почетка треба кренути активно радити сваким даном и да резултати дођу сами.

Пријему код начелника општине Сокоалц присуствовали су и вуковци Средњошколског центра „Василије Острошки“ – Јована Милидраговић и Иван Ђурковић, те најбољи ученик Средње геодетско-техничке школе у Сарајеву Магдалена Зечевић са просјеком оцјена пет.

 

/Срна/