СОКОЛАЦ- Стварати услове за квалитетније одрастање дјеце

1174

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, који је данас организовао пријем за три групе дјеце из соколачког вртића, поручио је да свијет одраслих мора обратити пажњу на дјецу, на њихова права и треба стварати услове за њихово квалитетније одрастање и школовање.
Бјелица је истакао да је у овој години локална управа значајно помогла да Установа за предшколско васпитање и образовање обезбиједи и опреми још једну просторију за нову групу уписне дјеце у вртић и набави нови намјештај за кухињу.

Он је рекао да се поводом Недјеље дјетета годинама организује пријем за дјецу из соколачке Установе за предшколско васпитање и образовање.

„Сваке године уприличимо ово лијепо дружење са малишанима, угостимо их, разговарамо са њима, а они нам заузврат рецитују, пјевају и тако нам уљепшају дан“, каже Бјелица.

У буџету општине Соколац за ову годину за рад Установе за предшколско васпитање и образовање према недавно усвојеном ребалансу планирано је 491.360 КМ.

У соколачком вртићу су, како кажу, задовољни односом локалне управе према овој установи када је ријеч о обезбјеђивању услова за њихово функционисање.