СОКОЛАЦ- Сутра обиљежавање Дана ветерана служби безбједности

929

Удружење ветерана служби безбједности Републике Српске, Подружница Источно Сарајево, обиљежиће сутра на Сокоцу Дан ветерана служби безбједности Републике Српске.

Свечаности ће присуствовати представници МУП-а Српске, Борачке организације, града Источно Сарајево, представника општина и борачких организација романијске регије.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица организоваће пријем за делегацију Удружења служби безбједности, најављено је из тог удружења.

Представници Удружења говориће на конференцији за новинаре, планираној од 11.20 часова у згради Скупштине општине Соколац, о значају 30. марта 1992. године, те о активностима Удружења ветерана служби безбједности у вези са његовањем традиција и учешћем припадника МУП-а Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату.

На централном спомен-обиљежју на Сокоцу, на коме је уписано више од 1.250 имена погинулих српских бораца у минулом рату, у 12.00 часова биће служен помен, пруслужене свијеће и положени вијенце и цвијеће.

Учесници обиљежавања 30. марта – Дана ветерана служби безбједности Републике Српске посјетиће спомен-собу у градском насељу, а потом ће бити организован пријем за делегације и новинаре.

Из Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске, Подружница Источно Сарајево подсјећају, да је 30. марта 1992. године на фудбалском стадиону на Сокоцу извршена прва смотра „милиције Српске Републике БиХ“, данас полиције Републике Српске, када су након предаје свечаног рапорта, полицајци положили заклетву.

 

/Срна/