СОКОЛАЦ- У Атлетском клубу „Гласинац“ очекују неколико медаља

1200

У Атлетском клубу „Гласинац“ са Сокоца очекују неколико медаља на првенству БиХ у бацачким дисциплинама за све категорије које ће бити одржано у недјељу, 15. априла, у Сарајеву, рекао је Срни тренер овог клуба Неђо Ђуровић.
Ђуровић је навео да имају добру екипу бацача, те да је овај клуб више од десет година у самом врху на свим познатијим такмичењима у БиХ.

„Највише очекујемо од бацача копља Александра Лучића, бацача кугле Марка Лубарде, те седмобојке Младене Петрушић. На листи за медаље рачунамо и на бацаче копља Ратка Ђуровића и Анђелу Ковачевић“, навео је он.

Ђуровић је напоменуо да ће на овом зимском првенству, на коме учествују сви атлетски клубови из Федерације БиХ /ФБиХ/ и Републике Српске у категоријама – пионири, дјечаци, млађи јуниори, јуниори, сениори и сениорке, АК „Гласинац“ представљати 15 такмичара.

Тренер соколачких атлетичара очекује добре резултате и од репрезентативаца БиХ Младене Петрушић и Саре Лучић на такмичењу које ће бити одржано 1. маја у Бару.

„Лучићева би требало да испуни норму за скок у вис од 182 центиметра за одлазак на свјетско јуниорско првенство. Њен лични рекорд је 180 центиметара, а зимус је у дворани скочила 175 на два такмичења“, напоменуо је Ђуровић.

Пред АК „Гласинац“ у овој сезони је организација првенства за млађе јуниоре БиХ, које ће бити одржано 12. и 13. маја на Сокоцу, техничка организација републичког финала малих олимпијских игара завршних разреда основних и средњих школа Сарајевско-романијске регије, те низ сличних такмичења и атлетских митинга, од Словеније до Грчке и Истанбула.

Соколачки атлетски клуб финансијски подржавају Град Источно Сарајево и општина Соколац, а средства обезбјеђују и учешћем на конкурсима Министарства цивилних послова БиХ и Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске.

АК „Гласинац“ је основан 2000. године, има око 60 чланова и један је од најбољих у БиХ, што потврђују бројне медаље са свих такмичења у БиХ, земљама Балкана и свјетским првенствима.

 

 

/Срна/